• OBJAVLJENO: 24.01.2013.
Predstavnici Direkcije JP BH Pošta u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Razgovarano o novim investicijama i unaprjeđenju saradnje

Copy of 100_4435

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i ministar unutrašnjih poslova Nermin Džambegović sastali su se danas sa direktoricom Sektora za razvoj i informacione sisteme Direkcije JP BH Pošta Elmom Piknjač Jaganjac i  Seadom Dardaganom, upravnikom Centra pošta Goražde.

Na sastanku je razgovarano o određenim investicijama u osavremenjavanju kapaciteta Pošte na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  o zapošljavanju stanovnika sa ovog područja u ovom preduzeću, te izvršen presjek i analiza stanja u korištenju prostorija  goraždanskog poštanskog operatera koje se koriste za izdavanje identifikacionih dokumenata za građane BPK Goražde.

– Mi smo danas razgovarali o mogućnosti umanjenja cijene koštanja zakupa u tom prostoru. Mislim da smo na veoma dobrom putu da to i ostvarimo, a cilj nam je stvaranje ušteda u budžetu Ministarstva unutrašnjih poslova i samog Bosansko-podrinjskog kantona. Za našu instituciju to bi značilo uštedu u vrlo značajnom iznosu, na godišnjem nivou negdje oko 30.000KM, a za građane BPK Goražde, u saradnji sa Poštom  i dogovorima, unaprijeđenje i stvaranje boljih uslova za pružanje usluga građanima.  Ovaj dogovor je značajniji samim tim što će uskoro uslijediti i izdavanje nove lične karte, a naša je obaveza da primjenimo nove standarde  prilikom izdavanja ovih dokumenata- istaknuo je ministar za unutrašnje poslove Nermin Džambegović, nakon današnjeg sastanka.

Copy of 100_4440

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.