• OBJAVLJENO: 25.05.2010.
Svečano obilježen Dan mjesne zajednice Goražde II

dan-mz-gorazde-250510b.jpg

Po prvi put nakon 1992.godine, građani i građanke Mjesne zajednice Goražde II obilježili su dan svoje mjesne zajednice, za koji je prema uzoru na nekadašnji Dan mladosti , uzet datum 25.maj.

Obilježavanju ovog datuma prethodilo je uređenje i čišćenje područja mjesne zajednice koje je u organizaciji Savjeta MZ Goražde II održano u nedjelju, 23.maja, dok je centralna svečanost obilježavanja održana je 25.maja 2010.godine.

dan-mz-gorazde-250510b2.jpg

Kulturno-umjetnički program na dječijem igralištu u Višegradskoj ulici, tim povodom, izveli su mališani iz dječijeg vrtića „Sunce“ i učenici Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“, a nakon toga, čestitke građanima uputili su zvaničnici Kantona i općine Goražde, Premijer BPK-a Nazif Uruči i pomoćnik načelnika Općine Goražde Sanid Zirak, te predsjednik Savjeta MZ Gorazde II Mustafa Geca.

dan-mz-gorazde-250510b4.jpg

Podsjećajući se toga da je i sam nekad bio stanovnik ove mjesne zajednice, odnosno da je tu proveo djetinjstvo, Premijer BPK- a Goražde Nazif Uruči poželio je predsjedniku i članovima Savjeta MZ Goražde II puno uspjeha u daljem radu. On je kazao da će kantonalne institucije vlasti i ubuduće pomagati ovu kao i ostale mjesne zajednice na području općine Goražde, s ciljem stvaranja uslova za što bolji život stanovnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, uz napomenu da se i sjedište Kantona nalazi u ovoj mjesnoj zajednici.

dan-mz-gorazde-250510b3.jpg

Savjet MZ Goražde II danas je uručio i priznanja građanima zaslužnim za doprinos u razvoju ove mjesne zajednice, kao i zahvalnice pojedincima i pravnim subjektima za doprinos u obilježavanju ovog datuma.

Jedan od dobitnika priznanja je bivši načelnik općine Goražde i aktuelni ministar za privredu Mustafa Kurtović, koji je u prigodnom obraćanju istaknuo činjenicu da su po prvi put u istoriji ovog grada, u vrijeme kad je on bio načelnik, djeca iz ove mjesne zajednice bili inicijatori promjene Regulacionog plana ovog dijela općine i izgradnje prvog dječijeg igrališta u Višegradskoj ulici, kojeg je uz pomoć federalnog ministra Gavrila Grahovca, izgradila Općina Goražde.

Prigodne nagrade i pehari dodijeljeni su i pobjednicima turnira u malom nogometu, na kojem su se, u čast Dana MZ Goražde II, takmičile ekipe iz mjesnih zajednica Goražde I, Goražde II i Goražde IV.

Pobjednik ovog turnira je ekipa MZ Goražde II, drugo mjesto osvojila je ekipa MZ Goražde IV, dok je treće mjesto pripalo ekipi MZ Goražde I.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.