• OBJAVLJENO: 28.01.2013.
Sastanak zvaničnika BPK i Općine Goražde
O saradnji Kantona i Općine u 2013. godini

Copy-of-100_4507

Premijer BPK Goražde Emir Frašto i članovi Vlade boravli su danas u posjeti Općini Goražde gdje su sa načelnikom Općine Muhamedom Ramovićem i njegovim pomoćnicima razgovarali o međusobnoj saradnji i mogućnostima realizacije zajedničkih projekata u ovoj godini.

Ovo je ujedno bio i prvi u nizu sastanaka koji će se održati i sa rukovodstvom preostale dvije općine BPK Goražde radi dogovora o prioritetnim projektima čijom realizacijom će se poboljšati uslovi života građana na prostoru sve tri općine.

– Dotakli smo se svih tema koje su od zajedničkog intresa za Kanton i za Općinu, naročito u onom dijelu koji se odnosi na finansiranje zajedničkih projekata koji će se realizovati u narednom periodu i moram istaći da je tu postignut izvjestan stepen saglasnosti i da će Kanton pomoći Općini u sufinansiranju projekata koji su od opštedruštvenog intresa, tako da očekujemo da će se saradnja između ministarstava, načelnika i njegovih pomoćnika u narednom periodu konkretizovati – istakao je sekretar Vlade BPK Goražde Emir Sijerčić.

Osim razgovora o pitanjima boračke populacije i projektima u oblasti putne infrastrukture, privrede, obrazovanja i sporta, uređenja grada te socijalne zaštite i zdravstva, učesnici sastanka dotakli su se i pitanja finansijske prirode budući da se i Kanton i Općina suočavaju sa finansijskim problemima koji su uzrokovani prvenstveno zbog nedostatka vlastitih prihoda.

Načelnik Općine Goražde upoznao je premijera i Vladu sa projektima Općine čija je realizacija već izvjesna, a razgovarano je i o progresu ranije započetih zajedničkih projekata Kantona i Općine, prije svega o projektu zatvaranja Kolektivnog centra na Splavištu, čiji je glavni nosilac CRS i u okviru kojeg će biti izgrađene dvije stambene jedinice sa ukupno 26 stanova za stanovnike ovog Centra.

– Ovo je dobra praksa da će Vlada BPK Goražde ovih dana posjetiti sve tri općine jer velika je stvar da razgovaramo o određenim problemima, rješenjima, projektima jer to se u konačnici pokaže vrlo uspješnim – naglasio je načelnik Muhamed Ramović.

Premijer Emir Frašto kazao je danas kako je Vlada opredjeljena da podrži realizaciju zajedničkih projekata usmjerenih ka boljitku i rješavanju životnih pitanja građana općine Goražde i za očekivati je da će se uskoro započeti sa realizacijom konkretnih projekata od interesa za sve građane ove općine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.