• OBJAVLJENO: 23.06.2010.
Prijem za predstavnike Sportskog saveza BPK Goražde

Podrška Vlade BPK Goražde u povodu odlaska Arnele Hubanić na Festival u malom fudbalu koji se održava u Južnoj Africi

prijem-sportski-savez_230610b1.jpg

Premijer BPK Goražde Nazif Uruči i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović upriličili su 23.06.2010. godine prijem za predstavnike Sportskog saveza BPK Goražde i Arnelu Hubanić povodom njenog odlaska na Festival u uličnom fudbalu koji će se održati u Južnoj Africi.

Naime, tokom svjetskog prvenstva u fudbalu 2010.godine u Južnoj Africi održaće se Festival u uličnom fudbalu na kojem će nastupiti 32. ekipe, među kojima je i ekipa sa Balkana u kojoj je i Arnela Hubanić, kao najveći talenat u nogometu sa ovih prostora.

Ovom prilikom premijer i ministrica zaželjeli su Arneli sretan put i uspjeh, a nije izostala ni pomoć koju je izdvojila Vlada BPK Goražde.

prijem-sportski-savez_230610b1-jpg2.jpg

„Današnji prijem izraz je podrške Arneli i njenom odnosu prema sportu i velika je čast ovim povodom ugostiti našu mladu sugrađanku i zaželjeti joj sreću. Ona, ne samo da prestavlja sebe, već i ovaj grad, kanton i Bosnu i Hercegovinu i ona je ambasador naše zemlje na tom turniru koji će se održati u Južnoj Africi“ – istaknula je ministrica Delizaimović.
Arnela već duže vrijeme nastupa za ekipu FK Goražde u uličnom fudbalu i do sada su postizali izvrsne rezultate, a pored toga, Arnela igra i u prvoj postavi ženskog rukometnog kluba „Goražde“.

„Jako mi je drago što je organizovan ovaj prijem i zahvalna sam na podršci koju su mi pružili pred polazak. Iskreno se nadam da ćemo ostvariti dobre rezultate, a prije svega, najvažnije je druženje i da upoznam što više svojih vršnjaka“ – kazala je ovom prilikom Arnela Hubanić.

prijem-sportski-savez_230610b1-jpg3.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.