• OBJAVLJENO: 29.01.2013.
Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport posjetio OŠ "Prača" u Prači
Podrška za realizaciju projekta utopljavanja škole
Posjeta OŠ Prača

Posjeta OŠ Prača

Nakon radnog sastanaka Vlade BPK Goražde sa zvaničnicima općine Pale-Prača, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem iskoristio je  priliku da posjeti Osnovnu školu Prača te da porazgovara sa učenicima i direktorom ove škole Esadom Ajanovićem.

– Na par postavljenih pitanja učenicima raznih doba starosti o tome da li vole da idu u školu svi su oduševljeno rekli da vole. To je onaj prvi korak koji mene raduje, da se nalazim u institucijama i objektima iz kojih proizilazi budućnost i razvoj.

Ja ću zajedno sa svojim saradnicima, naravno uz menadžment ove škole, učiniti sve da prođe ovaj projekat, da obezbijedimo sredstva za utopljavanje i izmjenu stolarije , to je što se tiče infrastrukture, a na postavljena pitanja djeca su odgovorili da žele razne sekcije , plesne, informatičke i druge. Treba vratiti život školama i kao što sam  u prvom obraćanju rekao, centar u obrazovnom sistemu  su učenik i njegova sreća, radost, igra,  a ako obezbijedimo te preduslove onda i kompletan sistem obrazovanja će dati efekte na razvoj i prosperitet cijele države- kazao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem, nakon posjete ovoj osnovnoj školi.

Direktor Osnovne škole Prača Esad Ajanović upoznao je ministra sa trenutnim potrebama ove škole.  Zahtjev za nabavkom pojedinih nastavnih pomagala i druge opreme direktor će, kako je dogovoreno, dostaviti ministru.

Posjeta OŠ Prača

Posjeta OŠ Prača

– Drago mi je što je ministar obećao da će učiniti sve kako bismo realizovali projekt utopljavanja ove školske zgrade, jer ona je dosta stara. Kada je riječ o opremanju kabineta, informatički kabinet je opremljen zahvaljujući našim učenicima koji su na osnovu literarnih radova osvojili nagradu koja se sastoji od pet računara, koje je ovdje lično uručio direktor BH Telekoma Nihad Živojević sa svojim saradnicima. Ja se zahvaljujem svima koji vole djecu i žele pomoći kako bi oni ostvarili svoje rezultate i sutra postali korisni društveni građani. Ovom prilikom moram naglasiti da je ekonomska i socijalna struktura djece vrlo loša , da dosta djece putuje i pješači , uglavnom većina njih. Imamo učenika koji su udaljeni od 20 i više kilometara od škole i kad padne prvi snijeg vrlo je teško- kazao je ovom prilikom direktor OŠ Prača Esad Ajanović.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem najavio je da će uskoro sa svojim saradnicima ponovo posjetiti Osnovnu školu Prača, te se podrobnije upoznati sa problemima, aktivnostima i planovima ove škole.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.