• OBJAVLJENO: 02.07.2010.
Ministarstvo za privredu BPK-a Goražde

Demant

Dana 29.06.2010. godine, na nastavku 22. sjednice Općinskog vijeća Goražde, direktor J.P. Veterinarska stanica Goražde je pomenuo akt Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kojim je obaviješten da je resorno ministarstvo njegov podnešeni zahtjev proslijedilo Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove. Zahtjev se odnosi na veterinarsko zdravstveni pregled na tržnici na malo u ul. Fazlagića bb Goražde, a Kantonalna uprava za inspekcijske poslove je jedina nadležna da ispita činjenice navedene u prethodno pomenutom zahtjevu.

Resorno ministarstvo postupa po Zakonu o veterinarstvu (“Službene novine FBiH”, broj 46/00) i Zakonu o veterinarstvu BiH (“Službeni glasnik BiH”, broj 34/02), kao i podzakonskim aktima proisteklim iz prethodno navedenih zakona.

Ističemo, da je navedenoj veterinarskoj stanici, do sada, dodijeljen najveći iznos novčanih sredstava iz oblasti veterinarstva. Cilj dodjele sredstava je što efikasnije pružanje veterinarskih usluga farmerima i građanima koji imaju stoku na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Posebno se obraćala pažnja na cijene veterinarskih usluga, tako da je jedan dio cijene usluga plaćan od strane Ministarstva kroz podsticaje, kako bi cijena koju plaćaju farmeri bila niža.

Ističemo, da su pomenutoj veterinarskoj stanici dodijeljena značajna novčana sredstva i za rekonstrukciju objekta.

Također, ističemo, da na području našeg kantona ima veći broj diplomiranih veterinara koji traže zaposlenje, tako da ministarstvo traži mogućnost upošljavanja tog mladog kadra, kako bismo razvijali veterinarsku djelatnost, odnosno, suzbijali monopol.

Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izražava žaljenje što su izrečene netačne činjenice, iako smo do sada imali izuzetno korektnu saradnju i cijelo vrijeme podržavali rad ove veterinarske stanice u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Goražde, 30.06.2010. godine

M I N I S T A R
Mustafa Kurtović, prof.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.