• OBJAVLJENO: 15.07.2010.
Svečano obilježen Dan uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a Goražde

dan-policije-150710b.jpg

U sklopu obilježavanja 15. jula- Dana uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, 15.07.2010.godine, u sali Ministarstva upriličen je svečani kolegij. Pored pripadnika ovog Ministarstva te predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti BPK-a Goražde, kolegiju su prisustvovali i ministri u Vladi BPK-a Muhidin Pleh i Mustafa Kurtović.

dan-policije-150710b2.jpg

15.juli, dan kada je Skupština BPK-a 1996.godine donijela Zakon o unutrašnjim poslovima i uspostavila ovo Ministarstvo, značajan je za policiju BPK-a Goražde, ali i za cijeli Kanton. Tom prilikom, prisutnima se obratio ministar unutrašnjih poslova Nusret Sipović, ističući efikasnu funkciju policije kada je u pitanju zaštita ljudi i njihove imovine kao i podatak da je ovaj kanton i dalje najsigurniji kanton u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Bosansko-podrinjski kanton Goražde još uvijek je najsigurniji kanton u Federaciji Bosne i Hercegovine. Mi i dalje stvaramo pretpostavke u stvaranju novih kadrova i do sada je unaprijeđeno preko 50 policijskih službenika. Ovom prilikom, zahvaljujem se policijskim službenicima ovog Ministarstva te međunarodnim organizacijama ICITAP-u, EUPM-u, OHR koji nam pružaju pomoć u radu, kako u materijalnom tako i u administrativnom pogledu“- kazao je ministar Sipović.

dan-policije-150710b5.jpg

Čestitke u ime Vlade BPK-a Goražde ministru, komesaru i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a Goražde uputio je ministar za finansije u Vladi BPK-a Muhidin Pleh, a svečani kolegij iskorišten je i za uručenje prigodnih zahvalnica najuspješnijim pripadnicima MUP-a BPK-a Goražde.

Dan ranije, obiđena su mezarja i odata počast goraždanskim policajacima koji su dali svoj život u odbrani Goražda i BiH od agresora.

dan-policije-150710b4.jpg

dan-policije-150710b3.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.