• OBJAVLJENO: 11.02.2013.
Ministarstvo za obrazovanje i World Vision
Najavljen nastavak zajedničke saradnje i u ovoj godini

Copy of 100_4725

Posredstvom međunarodne organizacije World Vision na području BPK Goražde do danas je realizovano više značajnih projekata, među kojima i nekoliko projekata u oblasti obrazovanja.

Na današnjem sastanku u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, predstavnik World Vision-a Mirza Đelo upoznao je resornog ministra Dževada Adžema sa dosadašnjim aktivnostima ove organizacije te planovima za ovu godinu, među kojima je i nastavak Projekta opremanja osnovnih škola na području BPK Goražde.

U okviru ovog projekta koji traje već četvrtu godinu zaredom, World Vision obezbijedio je značajna materijalno-tehnička sredstva za rad škola i predškolskih ustanova na području našeg Kantona, a ono što je karakteristično za ovaj projekat jeste da, kroz identifikaciju prioritetnih potreba škola, u njemu zajednički učestvuju nastavnici, učenici i roditelji.

Tako su, u okviru ovog projekta, planirana sredstva u iznosu od 50.000 KM za realizaciju projektnih aktivnosti u ovoj godini, a u finansiranju troškova projekta u određenom obimu, kao i do sada, učestvovaće i same škole.

Predstavnici resornog Ministarstva danas su iskazali zadovoljstvo kako saradnjom sa organizacijom World Vision, tako i zbog  činjenice da je ova organizacija prepoznala potrebu da pomogne poboljšanju funkcionisanja obrazovnog sistema na prostoru BPK Goražde, posebno kada su u pitanju predškolsko i osnovno obrazovanje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.