• OBJAVLJENO: 09.04.2010.
Rezidentni predstavnik UNDP-a posjetio Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Najavljen novi program podrške

undp090810b.jpg

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči sastao se 09.08.2010. godine sa rezidentnim predstavnikom UNDP-a Yuri Afanasievim i saradnicima. Sastanku su prisustvovali i ministrica za obrazovanje nauku, kulturu i sport u Vladi BPK-a Alma Delizaimović te predstavnici Ministarstva za privredu Mirsad Hubanić i Emir Hodović.

Sastanak je organizovan s ciljem razmatranja prijedloga Ugovora o prijenosu vlasništva nad opremom Centra za stručnu obuku koja je u vlasništvu Japanske ambasade na Bosansko-podrinjski kanton Goražde, a samim time i realizacije projekta stručne i industrijske obuke kao podrške nacionalnom programu zapošljavanja na području goraždanske regije.

Takođe, ovom prilikom razgovarano je i o prioritetnim projektima na ovoj regiji, a predstavnici UNDP-a informisali su prisutne da UNDP od 2011. kreće u realizaciju jednog novog programa kojim će biti obuhvaćeno pet regija, između ostalog, i regija istočne Bosne. Ovaj program ima za cilj unaprijeđenje lokalne uprave, ekonomski razvoj i pomoć u zapošljavanju te socijalno zbrinjavanje i zatvaranje kolektivnih centara.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.