• OBJAVLJENO: 15.02.2013.
Sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Utvrđen okvirni Program obilježavanja Dana nezavisnosti

Copy of 100_4774

Članovi Organizacionog odbora Vlade BPK za obilježavanje 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na današnjem drugom sastanku, u proširenom sastavu, utvrdili su okvirni Program obilježavanja ovog značajnog datuma, koji će se i ove godine na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obilježiti mnogobrojnim svečanim sadržajima.

Nakon što Program obilježavanja usvoji Vlada BPK Goražde, njegov sadržaj objaviće se putem RTV BPK i štampanih plakata.

– U toku tri dana, 27.02-01.03. provešće se niz aktivnosti na obilježavanju Dana nezavisnosti, odnosno potvrđivanje onog što je Bosna i Hercegovina kroz vjekove bila.
Mi ćemo pored uobičajenog polaganja cvijeća, svečane akademije i drugih aktivnosti gdje će biti uključeni i građani i građanke BPK, kao i djeca iz osnovnih i srednjih škola, na jedan prigodan način obilježiti ovaj datum.
Koristim priliku da pozovem sve građane Bosansko-podrinjskog kantona da svečano obilježimo 1.mart-Dan nezavisnosti BiH, koji je stvarno istorijski datum za našu zemlju i ima najveći značaj za bosanskohercegovačku javnost- poručio je predsjednik Organizacionog odbora, ministar za boračka pitanja Osman Subašić, nakon današnjeg sastanka.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.