• OBJAVLJENO: 28.02.2013.
U čast prazniku naše domovine Bosne i Hercegovine
Održan 16. tradicionalni sportski turnir

Copy of IMG_0148

U sklopu obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH,  u organizaciji  Aktiva  nastavnika i profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja te Udruženja pedagoga sporta BPK Goražde, u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ održan  je  tradicionalni 16. po redu,  sportski  turnir.  Učešće  u takmičenju uzeli su učenici osnovnih i srednjih škola sa prostora našeg Kantona, a čast da turnir proglasi otvorenim pripala je ministru za boračka pitanja u Vladi BPK Goražde Osmanu Subašiću, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje ovog značajnog datuma.

Učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u sportskim disciplinama košarka, odbojka i stoni tenis. Najbolje rezultate na takmičenju u košarci i odbojci osvojili su učenici  Mješovite  srednje škole „Enver Pozderović“. Drugo mjesto pripalo je učenicima Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“, a treće Srednjoj stručnoj školi „Džemal Bijedić“.

Copy of IMG_0152

U kategoriji osnovnih škola, prvo mjesto pripalo je učenicima Osnovne škole „Husein ef. Đozo, drugo Osnovnoj  školi  „Ustikolina“, a  treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole „Fahrudin Fahro Baščelija“.

U  pojedinačnom takmičenju dječaka u stonom tenisu, prvo mjesto pripalo je Harisu Silajdžiću iz Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“dok je drugo i treće mjesto pripalo Amaru Biču i Harisu Silajdžiću, učenicima Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“.

Takođe, u pojedinačnom takmičenju djevojčica u stonom tenisu, prvo i drugo mjesto zauzele  su učenice Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ Amela Hadžiahmetović i Aida Ćurović, dok je treće mjesto pripalo učenici Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ Lejli Hrelji.

Nakon takmičenja, najboljim učesnicima ovogodišnjeg turnira dodijeljene su diplome, a svim školama obezbjeđene su nagrade u vidu sportskih rekvizita.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.