• OBJAVLJENO: 05.11.2010.
Premijera dokumentarca “Koliko visoko je nebo”

Svečana premijera filma bit će upriličena u srijedu, 10. novembra u 18.00 h, u kino sali Centra za kulturu Goražde. Dokumentarni film je priča ratnog snimatelja Sulejmana Mulaomerovića.

premijera_dok_filma_051110b.jpg

D&H agencija iz Sarajeva u saradnji sa Centrom za kulturu Goražde vas poziva na premijeru dokumentarnog filma “Koliko visoko je nebo”, priču o Sulejmanu Mulaomeroviću, dugogodišnjem snimatelju i reporteru. Svečana premijera filma bit će upriličena u srijedu, 10. novembra u 18.00 h, u kino sali Centra za kulturu Goražde.

Ulaz na premijeru je besplatan.

Mulaomerović je bio prvi ratni snimatelj koji je ušao u opkoljeno Goražde. Neposredno nakon drugog ranjavanja, u Sarajevu 1993. godine, skupio je snage i hrabrosti, te je preko aerodromske piste i Grepka pješke stigao do Goražda. U filmu su korišteni snimci koje je tada napravio. Ovo je priča o ljudskoj hrabrosti, o borbi za život, o običnim ljudima. Materijal korišten u filmu sadrži i snimke koji do sada nisu korišteni, te će kao takav biti od značaja za arhivsku građu o odbrani Goražda i Bosne i Hercegovine.

Nakon svečanih premijera u Sarajevu i Goraždu slijedi TV premijera na programu BHT 1, nakon čega film kreće i na festivale dokumentarnog filma.

Film je snimljen u koprodukciji sa BHT1 i Omanović Production iz Švedske.

Sve dodatne informacije možete pronaći na www.beneaththesky.ba

Kontakt osobe:
Melina KamerićPR konsultantica
Mob.: 061 187 085
ili
Mirsada EmrićMob.: 061 140 049

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.