• OBJAVLJENO: 11.11.2010.
Vlada BPK-a Goražde

Osiguran nastavak saradnje sa Ekonomskim fakultetom i u studijskoj 2010/11. godini

ekonomski-fakultet-1111b.jpg

Na osnovu ranije donesene odluke Vlade BPK-a Goražde o izboru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za izvođenje dislocirane nastave u Goraždu, 11.11.2010. godine u zgradi Vlade BPK-a Goražde formalizovan je ugovor kojim je osigurano izvođenje dislocirane nastave ovog fakulteta u studijskoj 2010/11.

Ugovor su potpisali premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči i dekan Ekonomskog fakulteta prof.dr. Veljko Trivun, a ceremoniji potpisivanja prisustovali su i profesori Ekonomskog fakulteta prof.dr. Dženan Džonlagić i doc.dr. Elvir Čizmić te resorna ministrica Alma Delizaimović.

ekonomski-fakultet-1111b3.jpg

„Raduje me nastavak saradnje sa Ekonomskim fakultetom koja je na visokom nivou. Mislim da će se ta saradnja nastaviti, prije svega za dobrobit studenata, a i mi ćemo svi dobiti na kvalitetu i imaćemo više visokoobrazovanih koji će sutra moći praviti nove iskorake za ovu zajednicu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.“ – kazao je ovom prilikom premijer Uruči.

Što se tiče dosadašnje saradnje sa BPK-a Goražde i izvođenja same nastave, dekan Veljko Trivun, je kazao:

„Zadovoljstvo mi je da, u svojstvu dekana, već drugi put potpisujem ugovor sa premijerom BPK-a Goražde i da nastavljamo jednu izuzetno plodnu saradnju na obostrano zadovoljstvo, kako lokalne zajednice, tako i nas samih. Mi smo izuzetno zadovoljni saradnjom i izvođenjem nastave i mogu izraziti zadovoljstvo da već dvije godine zaredom radimo na osposobljavanju učionica računarskom opremom, a svake godine održavamo i tradiciju obezbijeđenja nastavne literature studentima. Cijeli program se izvodi prema programu koji je odobrio Senat Univerziteta u Sarajevu, sa istim nastavnim ansamblom i sa istim kvalitetom kojim radimo u Sarajevu“.

ekonomski-fakultet-1111b1.jpg

ekonomski-fakultet-1111b2.jpg

Za obezbjeđenje izvođenja dislocirane nastave Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Goraždu iz kantonalnog budžeta izdvaja se oko 400.000,00 KM na godišnjem nivou:
„To je investicija u budućnost i ako ne investiramo, pitanje je koliko bi ljudi koji danas studiraju ovdje, uopšte završilo studij da nema ove ponude u Goraždu“ – istaknuo je premijer.

Vlada BPK-a Goražde, takođe, donijela je i odluku kojom je osiguran nastavak saradnje sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i, iako je zakonska procedura izbora već okončana, formalno potpisivanje ugovora će tek uslijediti.

ekonomski-fakultet-1111b4.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.