• OBJAVLJENO: 11.11.2010.
U organizaciji Ministarstva za finansije BPK-a

Održan sastanak sa predstavnicima budžetskih korisnika

sastanak-budzetski-korisnici-111110b.jpg

U organizaciji Ministarstva za finansije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 11.11.2010.godine u sali Skupštine BPK-a upriličen je sastanak sa predstavnicima budžetskih korisnika s ciljem razmatranja Zaključka Vlade BPK-a Goražde o preraspodjeli rashoda i izdataka unutar i između budžetskih korisnika u budžetu BPK-a za 2010.godinu.

Prema riječima ministra za finansije BPK-a Muhidina Pleha, težište današnjeg sastanka sa budžetskim korisnicima, jeste stvaranje pretpostavki shodno zaključku Vlade BPK-a Goražde o mogućnostima preusmjeravanja neiskorištenih finansijskih sredstava kod pojedinih budžetskih korisnika ka drugim budžetskim korisnicima, gdje su ta sredstva prijeko neophodna u izvršavanju njihovih obaveza, kako bi se stvorile pretpostavke za izvršenje budžeta BPK-a Goražde za 2010.godnu. Na sastanku također, razgovarano je i o operativnim planovima budžetskih korisnika za mjesec novembar i decembar.

sastanak-budzetski-korisnici-111110b1.jpg

sastanak-budzetski-korisnici-111110b2.jpg

– Mi imamo ovaj kontinuitet sastanaka sa budžetskim korisnicima. Uglavnom, to je tematika izvršenje budžeta u tekućoj fiskalnoj 2010.godini . Težište današnjeg sastanka je da se definišu operativni planovi za novembar i decembar . Ono što smo danas posebno htjeli, odnosno težište današnjeg sastanka sa budžetskim korisnicima, jeste stvaranje pretpostavki shodno zaključku Vlade BPK-a, kako bi Ministarstvo za finansije uradilo prijedlog odluke o preusmjeravanju finansijskih sredstava unutar budžetskih korisnika, odnosno da vidimo sa budžetskim korisnicima da li kod njih postoji mogućnost da se neiskorištena sredstva preusmjere ka drugom budžetskom korisniku. -kazao je ministar Pleh.

Obzirom da je kraj godine, na sastanku je razgovarano i o definisanju aktivnosti kada su u pitanju popisi imovine BPK-a i u tom pravcu Ministarstvo za finansije BPK-a pripremilo je prijedlog odluke, odnosno Pravilnik o popisu i Uputstvo o popisu kod budžetskih korisnika.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.