• OBJAVLJENO: 24.11.2010.
U Goraždu svečano obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

dan-drzavnosti-241110b.jpg

dan-drzavnosti-241110b-1jpg.jpg

Obilježavanje 25.novembra-Dana državnosti, jednog od najznačajnijih datuma u istoriji naše zemlje započelo je u danas, 24. novembra historijskim časom u osnovnim i srednjim školama na području BPK-a Goražde. Danas je u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu, u realizaciji Škole košarke „Basket“ i Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK-a Goražde, održan turnir u košarci i odbojci za učenike osnovnih i srednjih škola, a u holu Centra za kulturu priređena je izložba najboljih likovnih radova učenika osnovnih škola o temi „ Svi smo mi Bosna i Hercegovina“.

dan-drzavnosti-241110b-2jpg.jpg

dan-drzavnosti-241110b-4jpg.jpg

Delegacije zakonodavne i izvršne vlasti BPK-a Goražde i općina u njegovom sastavu, predstavnici boračkih udruženja, Goraždanskog muftijstva i Oružanih snaga BiH, položili su cvijeće na spomen obilježje braniocima Goražda u Višegradskoj ulici, a polaganje cvijeća u kojem su pored pomenutih, učestvovali i predstavnici NOR-a, upriličeno je i na šehidskom mezarju i partizanskom groblju u Kolijevkama i na Potrkuši, te šehidskim mezarjima Glamoč i Omeđak.

Centralna svečanost, svečana akademija u povodu 25.novembra –Dana državnosti BiH, održana je, takođe, u srijedu 24.novembra, u Velikoj sali Centra za kulturu, gdje su se, uz bogat kulturno-umjetnički program, u kojem je učestvovao veliki broj učesnika, najviše mladih, zvanicama obratili zamjenik Premijera, ministar finansija Muhidin Pleh i načelnici općina u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Muhamed Ramović, Asim Zec i Zijad Kunovac.

obracanje-muhidina-pleha-241110.jpg

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK-a Goražde i ove godine nagradilo je najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola o temi posvećenoj ovom datumu, pod nazivom „Svi smo mi Bosna i Hercegovina“ . Nagrade i diplome nagrađenim učenicima, na svečanoj akademiji uručila je ministrica obrazovanja u Vladi BPK-a Goražde Alma Delizaimović.

U četvrtak, 25.novembra u okviru obilježavanja Dana državnosti održaće se tradicionalni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba „Goražde“.

GALERIJA SLIKA DOSTUPNA NA OVOM LINKU

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.