• OBJAVLJENO: 06.12.2010.
Ponovo održan sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola

Izuzev u tri škole, nastava na području BPK-a Goražde odvija se normalno

sanstanak-skole-061210b_1.JPG

Prema dogovoru od dan ranije, ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović održala je 06.12.2010. godine sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola u cilju razmjene informacija o odvijanju nastave u školama na području BPKa- Goražde nakon poplava izazvanih izljevanjem rijeke Drine iz svog korita.

sanstanak-skole-061210b_2.JPG

Nastava se danas u svim školama, osim u OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“, MSŠ „Enver Pozderović“ i SSŠ „Džemal Bijedić“ odvija normalno, a prema onome što se moglo čuti, poduzete su sve aktivnosti kako bi se kotlovnice iz kojih se zagrijavaju tri pomenute škole, što prije stavile u funkciju.

Prema postojećim informacijama, kotlovnica Centra za kulturu iz koje se zagrijavaju prostorije OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ i MSŠ „Enver Pozderović“ biće puštena u probni rad sutra, do kada se može očekivati i informacija o ispravnosti kotlovnice u SSŠ „Džemal Bijedić“.

sanstanak-skole-061210b_3.JPG

Ukoliko kotlovnice ne budu spremne za rad, biće razmotren alternativni način zagrijavanja školskih prostorija, kako bi se sa nastavom počelo što prije.

Na današenjem sastanku direktori škola su informisani da će Ministarstvo socijalne politike, zdravstva, raseljenih lica i izbjeglica školama distribuirati pitku flaširanu vodu, obzirom da voda iz gradskog vodovoda još nije upotrebljiva za piće, a što se tiče nadoknađivanja nastave za 2. i 3.12.2010. godine, učenici će biti obavješteni naknadno putem resornog ministarstva.

Ono što je izvjesno jeste da nastave u ove tri škole neće biti ni sutra, dok se njen početak očekuje u srijedu, o čemu će javnost biti upoznata putem sredstava informisanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.