• OBJAVLJENO: 25.03.2013.
Kolegij Skupštine BPK Goražde održao radnu sjednicu
Razmatran prijedlog dnevnog reda za narednu redovnu sjednicu Skupštine

Copy of 100_5146

Članovi Kolegija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj sjednici razmatrali su materijale koji bi trebali biti uvršteni u prijedlog dnevnog reda za narednu, 20. redovnu sjednicu Skupštine.

Među tačkama koje su većinom glasova uvrštene u prijedlog dnevnog reda, nalazi se Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu BPK Goražde te nekoliko odluka i informacija.

Radi se o prijedlogu Odluke o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica sa područja BPK Goražde koja nemaju zdravstveno osiguranje ni po kojem osnovu za 2013. godinu, prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o reprogramu obaveza po osnovu trećeg stand by aranžamana s MMF-om te prijedlogu Odluke o dopuni Odluke o osnivanju kantonalne Službe za zapošljavanje.

Uz Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za period septembar 2012 – februar 2013. godine te Informaciju o stanju poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području BPK Goražde, u prijedlog dnevnog reda uvrštena je i tačka u okviru koje će Skupština biti upoznata sa Ugovorom o međusobnim odnosima u pružanju zdravstvene zaštite koji će zaključiti kantonalni Zavod zdravstvenog osiguranja i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Datum održavanja sjednice danas nije utvrđen zbog mogućnosti kandidovanja dodatnih tačaka dnevnog reda.

Sjednicu Kolegija, kojoj su prisustvovali i ministar za pravosuđe, upravu i radne odnose Admir Pozerović te sekretar Vlade Emir Sijerčić, vodio je predsjedavajući Skupštine Suad Došlo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.