• OBJAVLJENO: 27.03.2013.
Goražde se oprostilo od heroja odbrane grada
Elvedin Čakal Čaka otišao u legendu

Copy of IMG_0873

Stotine Goraždana, ali i prijatelja iz cijele BiH, oprostilo se danas od Elvedina Čakala Čake, bivšeg pripadnika 31. drinske udarne brigade ARBiH i jednog od heroja odbrane grada.
Otišao je čovjek koji je državi dao sve, a od nje nije ništa tražio, istaknuto je na komemorativnoj sjednici na kojoj su Elvedinovoj supruzi, djeci i familiji mnogi željeli stisnuti ruku i ponuditi riječi utjehe.

O čovjeku koji je teško ranjen 4. jula 1992. godine u borbama za odbranu naselja Obarak, a potom ostatak kratkog života proveo vezan za invalidska kolica, govorili su njegov ratni komandant Abduselam Sijerčić, predsjednik Saveza RVI “Sinovi Drine” Goražde Safet Sijerčić, načelnik Općine Muhamed Ramović i ministar za boračka pitanja BPK Osman Subašić.

Copy of IMG_0877

Najveća podrška rahmetli Čaki bila je njegova porodica, a on sam se i u miru nastavljao boriti za grad koji je neizmjerno volio, okitivši ga sa više od 50 zlatnih medalja sa sportskih igara na kojima je predstavljao Savez za sport i rekreaciju invalida BPK Goražde. Njegova ljubav bila je Drina, na kojoj je provodio slobodno vrijeme, ali i goraždanski rukomet koji je ostao bez vjernog navijača. Zbog toga su u Upravi kluba odlučili da večerašnji derbi sa ekipom “Gradačca” posvete Čaki.

– Bez obzira što je nekada i imao razloga za to, od rahmetli Elvedina nikada niste mogli čuti primjedbu, a na licu mu vidjeti tugu ili srdžbu. Vedrina sa njegovog lica i lijepa riječ za svakoga oko sebe trebaju biti poruka svima nama – kazao je goraždanski muftija Hamed ef. Efendić, nakon klanjanja dženaze ispred Sinanbegove džamije. Svoj vječni smiraj Elvedin Čakal Čaka pronašao je na mezarju Kolijevke, ali i u srcima svih onih koji su imali sreću da upoznaju čovjeka čije je srce krasila sva hrabrost, ali i ljubav, dobrota i sabur ovog svijeta.

Alen Bajramović

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.