• OBJAVLJENO: 27.03.2013.
Sa sjednice Komisije za mlade Skupštine BPK Goražde
Razmatran nacrt Strategije za prevenciju maloljetničke delikvencije i nasilja u školama

Copy of 100_5178

Komisija za mlade Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kojom predsjedava Adis Agović danas je održala sjednicu na kojoj je razmatran nacrt kantonalne Strategije za prevenciju maloljetničke delikvencije i nasilja u školama sa Akcionim planom.

Komisija je podržala predloženi nacrt Strategije te donijela Zaključak kojim je predloženo da se on dostavi i nastavničkim vijećima te vijećima učenika i roditelja u svim osnovnim i srednjim školama sa područja BPK Goražde kako bi i oni mogli dati svoje primjedbe i prijedloge na ovaj Nacrt.

Značaj ove Strategije ogleda se i u činjenici da ona predviđa uspostavu jedinstvene baze podataka o prekršiocima iz grupe maloljetnih osoba na području našeg Kantona, što do sada nije bio slučaj.

U okviru donešenog Zaključka, Komisija za mlade predložila je i da se revidiraju postojeći projekti iz Akcionog plana koji se već primjenjuju te zatražila da se Pedagoški zavod BPK Goražde više angažira oko edukacije nastavnika i roditelja s ciljem sprječavanja maloljetničke delikvencije i nasilja u školama.

Copy of 100_5180

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.