• OBJAVLJENO: 24.12.2010.
Nakon završenog informatičkog kursa za osobe koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK Goražde

Upriličena svečana podjela certifikata

241210_sluzba_za_zaposljavanje__1.jpg

U Velikoj sali Ministarstva za privredu upriličena dodjela certifikata za 57 osoba koji su učestvovali u informatičkoj obuci, a nalaze se na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde.

Informatička obuka i certificiranje je najčešće spominjana želja od strane nezaposlenih osoba na informacijskim i motivacijskim seminarima. Zahvaljujući dobroj saradnji Federalnog zavoda i Zavoda za zapošljavanje BPK-a Goražde, želja im se ispunila.

241210_sluzba_za_zaposljavanje__2.jpg

Obuka je trajala 60 školskih sati, a 57 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde dobilo je priliku da nauči i proširi znanje iz informatičkih modula: WINDOWS XP, WORD 2003, EXCEL 2003, INTERNET i MICROSOFT OUTLOOK 2003. Izvođač informatičke obuke bio je Education d.o.o Sarajevo , verfikovan da izdaje ECDL certifikate i licence.

Čestitke povodom uspješno završenog kursa iz informatike uputila je direktorica Kantonalnog zavoda za zapošljavanje BPK-a Goražde Nafija Hodo, istaknuvši tom prilikom da će nezaposlene osobe sticanjem certifikata iz informatike poboljšati svoju konkurentnost na tržištu rada.

241210_sluzba_za_zaposljavanje__3.jpg

241210_sluzba_za_zaposljavanje__4.jpg

I predsjednik Upravnog odbora Kantonalnog zavoda za zapošljavanje BPK-a Goražde Samir Kanlić pridružio se čestitkama, kazavši da je kurs iz informatike i sticanje znanja iz ove oblasti, jedan od preduslova da se lakše dođe do posla, a svoje zadovoljstvo dobrom saradnjom na koju je naišao u Goraždu izrazio je, ovom prilikom i profesor Halil Sejdić iz Sarajeva, mentor za provođenje obuke iz informatike.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.