• OBJAVLJENO: 31.12.2010.
Udruženje bosanskohercegovačkog i palestinskog prijateljstva iz Sarajeva

Dopremilo 1000 paketića djeci čiji su domovi poplavljeni

paketici_311210_b_1.JPG

Predstavnici Udruženja bosanskohercegovačkog i palestinskog prijateljstva iz Sarajeva dopremili su 30.12.2010. godine u Goražde 1.000 paketića namijenjenih djeci čiji su domovi pogođeni nedavnim plavnim talasom, te socijalno ugroženoj djeci.

Tom prilikom, oni su se sastali sa ministricom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Almom Delizaimović i predstavnicima zakonodavne vlasti u BPK-a Goražde.

paketici_311210_b_2.JPG

Predsjednik Udruženja bosanskohercegovačkog i palestinskog prijateljstva Avdo Hebib izrazio je žaljenje za sve pretrpljene posljedice plavnog vala koji je zadesio Goražde i naglasio:
Mi smo prije nekoliko godina formirali Udruženje bosanskohercegovačkog i palestinskog prijateljstva upravo sa ciljem da našoj palestinskoj braći, koji su prije 65 godina okupirani i žive u koncentracionom logoru Izraela, pružimo određene vidove pomoći. U tom smislu, kada je bila zadnja agresija na Gazu mi smo organizirali jedan odbor za prikupljanje pomoći narodu Palestine, posebno narodu Gaze i skupili smo nešto novčanih sredstava i materijala. Pored ostalog, na inicijativu J.U „Djeca Sarajeva i direktorice Arzije Mahmutović, koja je danas sa nama, prikupili smo za djecu preko 1000 paketića, raznih potrepština za djecu od igrački, školskoga pribora itd, koje zbog blokade Gaze nismo bili u mogućnosti da dostavimo. Poslije ovog plavnog vala u Goraždu, u razgovoru sa ambasadorom Palestine koji je takođe sa oduševljenjem prihvatio ovu ideju, odlučili smo da to donesemo ovdje i poklonimo našoj djeci u Goraždu, a vaše Ministarstvo obrazovanja i ostale službe će ih rasporediti kako to najbolje znaju. Bilo bi mi drago da što više djece bude obradovano ovim našim poklonom. O vrijednosti ovih poklona ne bih želio da govorim, jer najveći je poklon izraz naše ljubavi i želje da pomognemo toj našoj djeci i Goraždu, u granicama svoje mogućnosti- kazao je gospodin Hebib.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.