• OBJAVLJENO: 24.04.2013.
U okviru priprema tematske sjednice Skupštine BPK Goražde
Održana sjednica skupštinske Komisije za pitanja boračko-invalidske zaštite, izbjeglih i raseljenih lica i povratnika

100_5330

Uoči sutrašnje, tematske sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde posvećene analizi stanja u oblasti boračko-invalidske zaštite na području BPK Goražde, danas je održana sjednica skupštinske Komisije za pitanja boračko-invalidske zaštite, izbjeglih i raseljenih lica i povratnika.

Razmatrajući Informaciju o stanju boračko-invalidske zaštite na području BPK Goražde koju je sačinilo Ministarstvo za boračka pitanja, Komisija je donijela niz zaključaka koji se odnose na preporuke za poboljšanje stanja kada je u pitanju ostvarivanje prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, a sa kojima će sutra biti upoznata i Skupština BPK Goražde.

Komisija je danas razmatrala i Prijedlog zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica koji je utvrdila Vlada BPK Goražde, te je s obzirom na predložene izmjene i značaj ovog zakona, predložila da se on razmatra u formi nacrta. Pomenuti zakon uvršten je u prijedlog dnevnog reda za narednu redovnu sjednicu Skupštine, koja je zakazana za 8. maj 2013. godine.

Sjednici Komisije za pitanja boračko-invalidske zaštite, kojom predsjedava poslanik Edim Fejzić, prisustvovao je i ministar za boračka pitanja u Vladi BPK Goražde Zijad Briga.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.