• OBJAVLJENO: 10.05.2013.
Delegacija Vlade BPK Goražde posjetila Tuzlu
Goražde i Tuzla mogu obostrano učiti jedno od drugog

 Tuzla-jezero

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto sa saradnicima boravio je juče u posjeti kod načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića, a cilj mu je naučiti praksu o tuzlanskim slanim jezerima i prenijeti je na svoje područje kako bi iskoristio potencijal Drine i napravio umjetna jezera.

– Cilj nam je da našu Drinu obogatimo jezerima koje ima Tuzla, da probamo iskustva sa tehnološkim parkom prenijeti u Goražde, ali i prakse toplotne učinkovitosti – kazao je Frašto.

Čini se da Goražde i Tuzla mogu obostrano učiti jedno od drugog, jer načelnik Imamović ovu saradnju vidi i u dalekoj budućnosti.

– Za sada ćemo pokazati tri dobre prakse, kako smo mi koristili prirodno nasljeđe, kod nas je to slana voda, a u Goraždu je to Drina, u funkciji razvoja, turizma i boljeg života građana. Zatim, kako zaposliti visokoobrazovane mlade ljude, a mi imamo taj primjer, jer više od 300 takvih je našlo posao u vezi sa tehnološkim parkom. Treća tema je energetska efikasnost jer je to naša veza, a Goraže je bh. proizvođač led dioda, štedljivih sijalica koje su nezaobilazni elemenat kada je u pitanju naša strategija energetske efikasnosti – kazao je Imamović.

FENA

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.