• OBJAVLJENO: 30.05.2013.
Prodaja potkrovnih stanova u Vitkovićima uskoro u proceduri
Za početak, prodaja 10 stambenih jedinica

Copy of IMG_2380

Direktor Kantonalnog stambenog fonda Ahmed Šunja na današnjoj press konferenciji govorio je o statusu potkrovnih stanova u Vitkovićima i ulici Maršala Tita, u samom centru grada te o opredjeljenju Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da se što prije pokrene postupak njihove prodaje.

Riječ je o 95 stambenih jedinica u Vitkovićima za koje je Skupština BPK Goražde još 2010.godine donijela odluku o podjeli. Stanovi su dodijeljeni boračkoj populaciji, mladima i kadrovima, dok je jedan dio stanova adaptiran u okviru programa koji je implementirao CRS i koriste se za socijalno -neprofitno stanovanje.

„Većina stanova u Vitkovićima nije trenutno slobodna. Obzirom da ne možemo u ovom trenutku osloboditi sve stanove, predložio sam Vladi BPK Goražde da pokušamo da pokrenemo proceduru prodaje prvih deset slobodnih stanova, prema kriterijima i pravilnicima koji su doneseni. Očekujem da ćemo do kraja juna imati  tih deset slobodnih potkrovnih stanova  kako bismo krenuli u proceduru.

Što se tiče potkrovnih stanova u ulici Maršala Tita u Goraždu, to su stanovi za koje do danas nažalost nisu riješeni imovinsko- pravni odnosi. Vlada BPK Goražde prije dva mjeseca ponudila je jedan sporazum, sastali smo se sa načelnikom općine Goražde na kojem smo pokušali da dogovorimo odnos raspodjele tih stanova. Prijedlog je da 40 posto stanova pripadne Općini Goražde, a 60 posto Kantonu. Potpisali smo i sporazum sa konkretnim prijedlogom stanova koji stanovi pripadaju Opštini, a koji Kantonu. Očekujemo da se taj prijedlog uputi u vijećničku proceduru a nakon okončanja te procedure dalje u Skupštinu BPK Goražde na izjašnjavanje-“- istaknuo je na današnjoj press konferenciji direktor Kantonalnog stambenog fonda Ahmed Šunja.

Copy of IMG_2377

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.