• OBJAVLJENO: 31.05.2013.
Likovna umjetnost
IZLOŽBA „ RETROSPECTRUM“ U GRADSKOJ GALERIJI U GORAŽDU

DSC_1439

Goražde i Gradska galerija su među privilegovanim gradovima i galerijama koji su imali čast da budu domaćini po mnogo čemu jedinstvenoj likovnoj izložbi.

Riječ je o izložbi pod naslovom „ Retrospectrum“, kojom Umjetnička galerija BiH prezentira dijelove njenog bogatog fundusa.

Zahvaljujući saradnji goraždanskog Centra za kulturu, Udruženja likovnih umjetnika Goražde i Umjetničke galerije BiH i pokroviteljstvu općine Goražde, u Gradskoj galeriji sinoć je otvorena postavka dijela velikih bosanskohercegovačkih grafičara Halila Tikveše, Dževada Hoza i Emira  Dragulja.

DSC_1446

Obraćajući se posjetiocima na otvaranju izložbe, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Goražde Enver Krajišnik je naglasio vrijednost ove izložbe, kao jednog od najznačajnijih događaja u kulturnom, a posebno likovnom životu Goražda.

Direktor Umjetničke galerije BiH, Strajo Krsmanović je istakao opredjeljenje da djela iz fundusa galerije vidi što više ljubitelja likovne umjetnosti.

„ Radostan sam što predstavljam Umjetničku galeriju, u zaista respektabilnom projektu, i naročito sam radostan što sam posredovao da se veliki Goraždanin, Emir Dragulj, na simboličan način, vrati u Goražde“ – rekao je Krsmanović, a potom pozvao umjetnike i odgovorne u oblasti kulture u Goraždu da pokrenu aktivnosti kako bi se Dragulju, umjetniku rođenom u Mravinjcu ( Goražde) posvetila dužna pažnja.

Izložbu „ Retrospectrum“  zvanično je otvorio premijer BPK Goražde Emir Frašto.

A.Klisura

DSC_1440

 

A.Klisura

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.