• OBJAVLJENO: 24.06.2013.
Održan posljednji seminar u okviru projekta „Edukacija nastavnika i stručnih saradnika osnovnih i srednjih škola u oblasti inkluzije i rada sa djecom s posebnim obrazovnim potrebama u ustanovama za odgoj i obrazovanje u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde“
Visoke ocjene za cjelokupan projekt

 maj 2013 093

U sklopu realizacije projekta  „Edukacija nastavnika i stručnih saradnika osnovnih i srednjih škola u oblasti inkluzije i rada sa djecom s posebnim obrazovnim potrebama  u ustanovama za odgoj i obrazovanje u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde“, Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde organizirao je 21. juna 2013.godine završni seminar, na kojem su sumirani rezultati seminara i radionica provedenih tokom školske 2012/2013.godine s akcentom na iskustva u inkluzivnom obrazovanju i radu sa djecom s posebnim obrazovnim potrebama u odgojno-obrazovnim ustanovama u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Na seminaru su iskustva iz prakse iznijeli Aida Alispahić, nastavnica u odjeljenju djece s posebnim obrazovnim potrebama, Mirsada Ćulov, predsjednica Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije te roditelji djece i sama djeca s poteškoćama u učenju i učešću.

maj 2013 101

Nastavnici, odgajatelji i stručni saradnici iz odgojno-obrazovnih ustanova u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde pokazali su veliki interes za ovaj seminar, a on je kao i cijeli projekat, ocijenjen izuzetno visokim ocjenama.

U sklopu seminara upriličena je izložba radova učenika s poteškoćama u razvoju, kroz koju je prikazana kreativnost ovih učenika.

Nakon razmjene iskustava nastavnika, roditelja i učenika s poteškoćama u razvoju, pokazalo se koliko emocija, empatije, truda i upornog rada treba uložiti da bi prosvjetni radnik bio dio inkluzivnog obrazovanja i doprinjeo poboljšanju obrazovanja učenika s posebnim obrazovnim potrebama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.