• OBJAVLJENO: 26.06.2013.
Održana sjednica Koordinacije ministara zdravstva
Aktivnosti na donošenju Pravilnika o liječenju u inostranstvu

Federalno-ministarstvo-zdravstva-Sarajevo

„ Upoznavanje za najnovijim propisima iz oblasti zdravstva“ bila je tema sjednice Koordinacije ministara zdravstva koja je u ponedjeljak, 24.juna održana u federalnom Ministarstvu zdravstva u Sarajevu.

Ovoj sjednici prisustvovala je i ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK Goražde Gordana Oršolić. Prema njenim riječima, pored govora o najnovijim propisima, poseban akcenat na ovoj sjednici dat je donošenju Pravilnika o liječenju u inostranstvu, kojeg tehnički donosi Federalno ministarstvo zdravstva, uz prethodan koncenzus sa svim vladama kantona.

Kako je ovom prilikom istaknuto, pismeni prijedlog ovog Pravilnika biće dostavljen svim kantonalnim ministarastvima zdravstva na usaglašavanje, a do 02.jula kada je zakazana naredna sjednica Koordinacije ministara, on bi trebao biti i donesen.

Prema podacima koji su izneseni na ovoj sjednici, za liječenje pacijenata u inostranstvu u 2012.godini bilo je planirano 6 miliona KM, ali je potrošeno oko 10 miliona KM. Od ukupnog broja pacijenata koji su se prošle godine liječili u inostranstvu, na liječenje u inostranstvo poslano je i preko 300 djece, istaknuto je između ostalog na sjednici Koordinacije ministara zdravstva, održanoj u Sarajevu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.