• OBJAVLJENO: 15.07.2013.
Zasjedao Kolegij Skupštine BPK Goražde
Zakazana tematska sjednica posvećena RTV BPK Goražde; utvrđeni prijedlozi dnevnog reda 25. i 26. redovne sjednice Skupštine

IMG_3275

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održao svoju redovnu sjednicu.

U okviru prve tačke dnevnog reda razmatran je zajednički zahtjev klubova poslanika SDA, SBiH, NSRzB te poslanice LDS-a Daliborke Milović da se održi tematska sjednica Skupštine BPK Goražde posvećena aktuelnoj problematici u JP RTV BPK Goražde, te je Kolegij Skupštine, većinom glasova, donio odluku da se ova sjednica održi 22. jula 2013. godine.

S obzirom na obimnost pristiglih materijala koji se trebaju razmatrati u redovnoj skupštinskoj proceduri, Kolegij Skupštine odlučio je da se u skorijem periodu održe dvije redovne sjednice Skupštine te je utvrdio prijedloge dnevnog reda za 25. i 26. redovnu sjednicu.

Uz izvještaje o radu Kantonalnog pravobranilaštva i  JP RTV BPK Goražde za 2012. godinu te izvještaje o izvršenju godišnjih operativnih i finansijskih planova rada JZU Kantonalna bolnica za 2011. i 2012. godinu, na 25. redovnoj sjednici, trebalo bi se razmatrati i nekoliko prijedloga zakona. Radi se o prijedlozima Zakona o neprofitno-socijalnom stanovanju, Zakona o komunalnim djelatnostima, Zakona o ministarstvima i drugim tijelima kantonalne uprave, Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o nabavljanju, nošenju i držanju oružja i municije BPK Goražde.

IMG_3283

Za 26. sjednicu predviđeno je da se razmatraju prijedlozi Zakona o administrativnim taksama, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Radio-televiziji BPK Goražde te Nacrt zakona o državnoj službi BPK Goražde.

Na ovoj sjednici takođe bi se trebali razmatrati i izvještaji o radu osnovnih i srednjih škola na području BPK Goražde za 2012. godinu, te nekoliko informacija, među kojima i Informacija o stanju sporta u BPK Goražde za period novembar 2011. juni 2013. godine te Informacija Kantonalnog tužilaštva o poduzetim mjerama na podizanju optužnice za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području BPK Goražde u periodu 1992-1995. godina.

Tematska sjednica posvećena stanju u JP RTV BPK održat će se u ponedjeljak 22. jula s početkom u 09.00 sati, dok će datumi održavanja redovnih sjednica biti utvrđeni naknadno.

IMG_3285

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.