• OBJAVLJENO: 15.07.2013.
Obilježena godišnjica uspostave MUP-a BPK Goražde
Na sjednici Kolegija predstavljeni planovi poboljšanja rada policije

IMG_3288

Postrojavanjem pripadnika policije te svečanom sjednicom Kolegija MUP-a danas je obilježen 15. juli – Dan uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Pored pripadnika Ministarstva, svečanosti obilježavanja prisustvovali su i zvaničnici BPK i Općine Goražde koji su ovim povodom uputili čestitike svim pripadnicima MUP-a.

Prema riječima ministra Nermina Džambegovića odluka da se ovaj dan obilježi u što skromnijem ambijentu je iz razloga što su pripadnici ovog Ministarstva učestvovali u obilježavanju Dana policije FBiH kao i zbog nedostatka finansijskih sredstava u ovoj godini. Na sjednici Kolegija sumirani su rezultati dosadašnjeg rada kantonalnog MUP-a te predstavljeni planovi za naredni period.

– Ministarstvo je od svog osnivanja provelo brojne reforme i napravilo velike pomake, posebno u stvaranju uvjeta rada i opremanju svojih uposlenika. Bitno je da je ova institucija certifikovana kao Agencija za sprovođenje zakona, te da je Uprava policije, koja je bila organizaciona jedinica Ministarstva, postala Uprava sa punom operativnom i finansijskom samostalnošću. To je podstrek i dodatni motiv da što bolje i kvalitetnije obavljaju svoje zadatke – istakao je danas resorni ministar Nermin Džambegović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.