• OBJAVLJENO: 16.08.2013.
Novi kantonalni Zakon o ministarstvima i drugim tijelima kantonalne uprave
Razgovarano o izmjenama u nazivu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Copy of IMG_3623

Na posljednjoj sjednici Skupštine BPK Goražde usvojen je novi Zakon o ministarstvima i drugim tijelima kantonalne uprave u BPK Goražde koji je, između ostalog, donio izmjene i u nazivu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

U Kabinetu premijera BPK Goražde Emira Frašta danas je održan sastanak na kojem je razgovarano o praktičnoj implementaciji novog kantonalnog Zakona o ministarstvima, a kojem su prisustvovali  i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem te predstavnici resornih ministarstava u čijoj nadležnosti je implementacija ovog zakona.

U fokusu razgovora bile su izmjene u nazivu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, koje je sada promijenilo naziv u Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport.

Dogovoreno je da ovo ministarstvo poduzme sve aktivnosti koje se odnose na pravno regulisanje njegovog novog naziva, kao i da Ministarstvo za pravosuđe, upravu i radne preduzme sve neophodne radnje s ciljem omogućavanja implementacije ovog zakona u dijelu koji se odnosi na izmjenu dosadašnjeg naziva Ministarstva za obrazovanje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.