• OBJAVLJENO: 29.08.2013.
Održana 42.redovna sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Nabavljeni udžbenici za osnovce

Copy of IMG_3670

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 42.redovnoj sjednici dala je saglasnost premijeru za potpisivanje generalnog Ugovora o realizaciji nastavnih aktivnosti dislocirane nastave u Goraždu Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta „Džemal Bijedić“ Mostar.

Saglasnost Vlade za potpisivanje Ugovora o nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola s područja BPK Goražde, koje bi se već u ponedjeljak, na početku nove školske godine trebale naći na školskim klupama, dobio je i ministar za obrazovanje.

Vlada je danas donijela i odluke o finansiranju i sufinansiranju troškova prijevoza za učenike osnovnih, srednjih škola i redovne studente dislocirane nastave.

Vlada je utvrdila i tekst Sporazuma sa Sindikatom RTV BPK Goražde, koji bi ako bude prihvaćen trebao dovesti do prekida generalnog štrajka uposlenih u ovoj medijskoj kući.

Radio-televiziji Bosansko-podrinjskog kantona na današnjoj sjednici odobrena su i novčana sredstva za isplatu jedne zaostale plaće u iznosu od 37.500 KM.

Ministar za boračka pitanja dobio je od Vlade saglasnost da potpiše Ugovor o izradi i ugradnji 11 pari šehidskih nišana sa odabranom firmom „Mermer“ d .o.o. Goražde.

Novčana sredstva iz budžeta Ministarstva za boračka pitanja odobrena su i za projekat Organizacije porodica šehida koji se odnosi na uređenje mezarja šehida i poginulih boraca u mjestima Slatina-Kopači i Seljani- Rogatica.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o sufinansiranju Projekta JU Dom zdravlja „Dr Isak Samokovlija“ Goražde „Prevencija i rano otkrivanje karcinoma cervixa (karcinoma grlića materice) preko PAPA briseva“.

Odobreni su i tekući transferi općinama u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za juli 2013.godine, sredstava za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji- proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka, kao i sredstva općini Foča-Ustikolina za finansiranje izrade Elaborata zaštite izvorišta vode za piće.

U nastavku sjednice, Vlada je dala saglasnost na Program sufinansiranja zapošljavanja nezaposlenih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde „Posao za sve 2013“, te imenovala članove Organizacionog odbora za obilježavanje 18.septembra, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.