• OBJAVLJENO: 20.09.2013.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 46.redovnu sjednicu
Usvojen Dokument okvirnog budžeta Bosansko-podrinjskog kantona za period 2014-2016.godina

IMG_4288

Na današnjoj 46.redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde donijela je Dokument okvirnog budžeta Bosansko-podrinjskog kantona za period 2014-2016.godina.

Usvajanje Odluke o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u Budžetu BPK odloženo je za narednu sjednicu. Obzirom na trenutno stanje u Budžetu BPK-a Goražde koje je veoma teško, ovu odluku biće neophodno donijeti kako bi se krenulo sa rebalansom budžeta, istaknuto je danas.

Vlada je na današnjoj sjednici razmatrala i primila k znanju Informaciju o stanju sigurnosti saobraćaja za period januar-avgust 2013. godine, kao i Infomaciju o popisu stanovništva.

Ukazano je na značaj predstojećeg popisa i na potrebu što bolje informiranosti građana o samom provođenju popisa, te o svim pitanjima koji ih interesuju. I članovi Vlade BPK Goražde daće svoj doprinos tako što će se, kako je danas dogovoreno, jedan dan uključiti u promotivnu kampanju te dijeliti letke o popisu svojim sugrađanima.

Vlada je danas usvojila i odluke o isplati tranši općinama u sastavu kantona i isplati studentskih kredita za mjesec april 2013., kao i odluke o odobravanju sredstava za rad boračkih udruženja.

Usvojena je takođe i Odluka o odobravanju novčanih sredstava za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme te Odluka o isplati dijela sredstava Domu za stara i iznemogla lica Goražde.

Današnja 46.redovna sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde završena je razmatranjem zahtjeva za dodjelu vozila u vlasništvu BPK Goražde, kao i zaključkom o pokretanju procedura za kupovinu objekta za smještaj kantonalnih organa uprave i institucija.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.