• OBJAVLJENO: 22.10.2013.
Privredna komora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na „Danima jabuke“ Goražde 2013.
Privreda Bosansko-podrinjskog kantona predstavljena na najbolji mogući način

DSCF1646DSCF1641

Partner 10. jubilarne privredno – kulturne manifestacije „ Dani jabuke 2013.“ , koja je od desetog do dvanaestog oktobra održana u Goraždu, ove godine bila je Privredna/ Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine. U sklopu štanda Federalne komore učestvovala je i Privredna komora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Dan prije početka same manifestacije u Hotelu „Behar“ održan je i okrugli sto o temi „ „ Promet voća i povrća u EU sa mogućnosti BiH“.

Uvodno izlaganje o ovoj temi dao je predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH Jago Lasić.  U radu okruglog stola učestvovali su predstavnici zakonodavnih i izvršnih organa vlasti, delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, ministri, privrednici kao i sami učesnici sajma.

DSCF1419

Manifestacija koja se tradicionalno organizuje ima za cilj promociju nadaleko poznate goraždanske jabuke, te authotnih sorti voća na području Federacije BiH, Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  i šire.

Dopredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, koji je svečano otvorio Sajam jabuke, posjetio je s premijerom Emirom Fraštom i ministrom za privredu Demirom Imamovićem štand Federalne komore i Privredne komore Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

DSCF1420

Pored privrednih društava „ Agros “ d.o.o i „ Bijela voda“ d.o.o. koji su izlagali ispred Federalne komore i Privredne komore Bosansko podrinjskog kantona, svoje robne i kataloške eksponate izložili su i : „ Violeta “ d.o.o. Grude, „ MCI “ Široki Brijeg ( Mljekara Livno, Vino Zadro), „ Zvečevo – Lasta“ d.d Čapljina, „ Podrumi Andria “ d.d. Paoča Čitluk,  mesni gigant „ Šišovići Rakitno“ Mesna industrija d.o.o, „ Udruženje Emina “ Foča- Ustikolina.

DSCF1401

Uz pomoć Ministarstva privrede Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koje je obezbijedilo sredstva za nabavku opreme, Privredna komora BPK Goražde nastupila je na ovom sajmu sa novom marketinškom opremom. Pored kombinovane metode, kataloga i manjih robnih eksponata, ovog puta privreda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde bila je predstavljena i putem video spota privrednih društava s područja našeg kantona .

DSCF1472

Privreda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je u kontinuiranom privrednom rastu što je omogućilo da i Privredna komora BPK-a Goražde svoj dio aktivnosti na njihovoj promociji  radi na sve boljem i stručnijem nivou.

DSCF1443

Pored premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i više ministara, privredno- kulturnu manifestaciju „ Dani jabuke 2013. “, kao i štand Privredne komore posjetili su i načelnici općina u sklopu kantona sa svojim saradnicima te presjedavajuća Općinskog vijeća Goražde.

DSCF1569

Štand Privredne komore BPK Goražde posjetili su i goraždanski privrednici, među kojima su bili i direktori velikih preduzeća kao što su: „ Unis Ginex “, „ Pobjeda Rudet “ „ Prevent Goražde “ , „ Centroprevoz “ d.o.o, „ Oniprom “ d.o.o Goražde .

DSCF1585

Privredna komora BPK Goražde imala je posebno zadovoljstvo za svojim štandom ugostiti učenike prvog razreda Osnovne škole „ Fahrudin Fahro Baščelija “, sa svojim učiteljem .

DSCF1546

U sklopu sajma organizovana su mnoga naučna predavanja i skupovi koji su posvećeni  poljoprivrednoj proizvodnji.

Izlagači i posjetioci sajam su okarakterisali kao dobro organizovan , te iskazali potrebu i želju za njegovu dalju nadogradnju  i širenje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.