• OBJAVLJENO: 22.10.2013.
Premijer i ministri u Vladi BPK Goražde
Prijem za mladog Goraždanina, člana BiH karate reprezentacije

Copy of IMG_4708

Sanin Kanlić iz Goražda učenik je IV razreda goraždanske STŠ „Hasib Hadžović“ i član BiH karate reprezentacije. Ove godine, Sanin će zajedno sa ostalim članovima bh. reprezentacije braniti boje naše zemlje na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete i juniore koje se održava u Španiji u periodu od 07-10. novembra.

Ovog mladog sportistu i njegovog trenera Mensuda Ćurovića-Roku danas su primili premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i ministri u Vladi BPK Dževad Adžem i Demir Imamović.

Premijer Emir Frašto izrazio je posebno zadovoljstvo zbog uspjeha mladog Goraždanina te kazao da je ponosan što će predstavnik BPK Goražde nastupiti u bh. reprezentaciji na ovom velikom takmičenju. Ujedno je poručio i da će Vlada BPK i dalje podržavati mlade ljude sa ovih prostora koji postižu zapažene rezultate u sportu ili nekoj drugoj oblasti.

S obzirom da se radi o vrhunskom sportu, Vlada BPK Goražde podržat će odlazak ovog bh. reprezentativca i njegovog trenera na predstojeće takmičenje.

Copy of IMG_4704

– Ova Vlada i resorno ministarstvo ulažu maksimum napora da svim našim sportskim klubovima i pojedincima omoguće adekvatne uslove za postizanje vrhunskih rezultata. Odlazak našeg reprezentativca s ovih prostora Ministarstvu i Vladi a i svim građanima znači puno, jer kako god stvari bile na ekonomskom planu i koliko god neka situacija bila teška, ipak smo, pokazala je to i bh. fudbalska reprezentacija, jedinstveni oko uspjeha kojeg ljudi postignu samoodricanjem.Vlada BPK Goražde će i ove godine, ne samo u ovom slučaju, već i u svakom drugom, podržati sve aktivnosti i klubove koji će predstaviti naš kanton – istakao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem.

Sanin Kanlić član je goraždanskog Karate kluba „Holiday“ već sedam godina i do sada je nastupio na brojnim takmičenjima na kojima je osvojio ukupno 56 medalja, među kojima je najveći broj zlatnih te pet osvojenih na državnim prvenstvima.

– Sa 18 godina postao sam državni prvak i ušao u reprezentaciju. Imali smo četiri izborna takmičenja i ja sam u ta četiri takmičenja uspio osvojiti tri zlatne i jednu bronzanu medalju. Ono što sada slijedi je Svjetsko prvenstvo u Španiji, gdje ću nastupiti u kategoriji mlađih seniora U-21 i nadam se dobrom rezultatu – kazao je Sanin Kanlić.

Sanin već sutra putuje na pripreme Karate reprezentacije BiH u Međugorje, nakon čega slijedi odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Copy of IMG_4698

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.