• OBJAVLJENO: 12.11.2013.
Press konferencija ministrice za prostorno uređenje, urbanizam i zaštitu okoline BPK Goražde
Prvi projekt javno-privatnog partnerstva

Copy of IMG_5213

Izgradnja stambene zgrade sa 38 stanova namijenjenih mladim radnicima prvi je projekat koji će biti realizovan na osnovu Zakona o javno- privatnom partnerstvu u BPK Goražde. Njegova vrijednost iznosi 2. 200.000 KM a izgradnja bi mogla započeti odmah nakon što projekat bude odobren od strane Skupštine i bude provedena procedura o izboru privatnog partnera.

O ovom projektu na današnjoj press konferenciji govorila je novoimenovama ministrica za urbanizam u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Biljana Simić.

„ Vlada je završila sve pripremne radnje. Kupljeno je zemljište, izvršena su geomehanička istraživanja , izrađena projektna dokumentacija, idejni i glavni projekat, plaćena renta, dakle, samo se čeka dobijanje potvrde od Skupštine i da se raspiše javni poziv za izbor privatnog partnera koji je spreman realizovati jedan ovakav projekat.

Što se tiče same zgrade, to će biti najsavremenija zgrada u Goraždu urađena po posljednjim, najstrožijim standardima po pitanju toplotne i zvučne izolacije, kvalitete ugrađenog materijala, a njena izgradnja je planirana na veoma atraktivnoj lokaciji u samom centru grada. Cijena kvadratnog metra stambenog prostora ne smije biti veća od 1.000KM, a radnici bi trebali dobiti stanove po veoma povoljnim uslovima otplate „ kazala je ministrica Simić, koja je ovom prilikom istaknula spremnost Vlade da mladima osigura najpovoljnije uslove za stanovanje kroz prvi projekt javno-privatnog partnerstva u BPK Goražde.

Copy of IMG_5212

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.