• OBJAVLJENO: 15.11.2013.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Prijem za diplomante s prostora BPK Goražde

Copy of IMG_5272

U zgradi Vlade BPK Goražde danas je održan svečani prijem za diplomante s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su imali zvaničnu promociju diploma u ovoj godini.

Prijem za diplomirane studenate diplomskog i postdiplomskog studija organizovalo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport želeći na taj način odati priznanje mladim ljudima koji su se na putu ka boljoj budućnosti opredijelili za nastavak školovanja i sticanje diploma na visokoškolskim ustanovama.

„Današnji prijem je čestitka Vlade i resornog ministarstva svima vama koji ste utrošili mnogo godina života kako bi bili što korisniji članovi našeg društva, učeći i osposobljavaući se za ulogu koja vas čeka. U vama vidimo potencijal i nadu da će naša država BiH ostati na kvalitetnim temeljima, jer samo kroz obrazovanje možemo očekivati razvoj i prosperitet“ – stoji, između ostalog, u čestitki Ministarstva za obrazovanje koja je upućena na današnjem prijemu.

Nakon obraćanja i čestitki koje je uputio resorni ministar Dževad Adžem, sada već bivšim studentima čestitali su i predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Suad Došlo te direktorica Pedagoškog zavoda BPK Dika Makota.

Posebne pohvale danas su upućene dvjema studenticama iz Goražda koje su se svojim radom i rezultatima istakle među brojnim studentima koji su u ovoj godini stekli akademska zvanja.

Radi se o Nermi Halilović, dobitnici Zlatne značke za završeni prvi ciklus studija na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Jasmini Šahman, dobitnici Srebrne značke za završeni drugi ciklus studija na Pravnom fakultetu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.