• OBJAVLJENO: 20.11.2013.
Posjeta predstavnika Saudijskog fonda za razvoj
Sastanku u Općini Goražde prisustvovali premijer i ministri u Vladi BPK

Copy of IMG_5292

Općinu Goražde juče su posjetili predstavnici Saudijskog fonda za razvoj posredstvom kojeg je na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, ali i našeg kantona realizovan značajan broj projekata rekonstrukcije i obnove u poslijeratnom periodu.

Cilj posjete bio je razgovor projektima koji bi se u narednom periodu trebali realizovati na području općine Goražde iz kreditnih sredstava ovog fonda.

Riječ je o tri velika projekta čijom realizacijom bi se značajno unaprijedilo stanje infrastrukture na području općine Goražde, a to su zamjena sekundarne vodovodne mreže na području općine Goražde, modernizacija lokalnih putnih pravaca Osanica-Ilovača-Orahovice i Mravinjac-Berič te izgradnja mosta u Vitkovićima.

Sastanku na kojem su prezentirani odabrani projekti za čiju realizaciju je svoju saglasnost dalo i Općinsko vijeće Goražde te susretu predstavnika Saudijskog fonda za razvoj sa članovima Vijeća prisustvovali su i premijer BPK Goražde Emir Frašto te ministri za privredu i finansije Demir Imamović i Alem Mujković.

Kako je istaknuto, prijedlozi ovih projekata bit će predočeni Upravnom odboru Saudijskog fonda za razvoj koji će donijeti konačnu odluku o odobravanju kreditnog aranžmana Općini Goražde.

Nakon sastanaka, posjećene su lokacije na kojima je planirana realizacija navedenih projekata.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.