• OBJAVLJENO: 03.12.2013.
Ministarstvo za pravosuđe BPK Goražde
Sastanak ministra za pravosuđe i predstavnice Poreske ispostave Goražde

Copy of 100_6060

Na svojoj jučerašnjoj redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde donijela je Odluku o zdravstvenom osiguranju lica s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koja to pravo ne ostvaruju po drugom osnovu za 2014. godinu.

Odluku o zdravstvenom osiguranju lica koja to pravo nisu mogla ostvariti ni po jednom od važećih osnova Vlada BPK je, po prvi put, donijela u ovoj godini, ali su u toku njene implementacije uočeni određeni problemi zbog kojih pravo na zdravstveno osiguranje nisu mogla ostvariti sva neosigurana lica.

 Riječ je, uglavnom, o licima koja imaju zasnovan radni odnos samo u formalno-pravnom smislu, ali koja prava iz radnog odnosa ne mogu da ostvare zbog različitih problema u kojima se nalaze firme u kojima su nekada radili.

 Tim povodom, ministar za pravosuđe, upravu i radne odnose Admir Pozderović danas je održao sastanak sa predstavnicom Porezne ispostave Goražde  Džemilom Kazagić.

 Na sastanku su donesena konkretna uputstva za rješavanje uočenih problema, kako bi se obuhvat lica na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koja će imati zdravstveno osiguranje u narednoj godini još više povećao.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.