• OBJAVLJENO: 24.01.2014.
Okončan prvi ciklus seminara
Kroz primjere dobre prakse do kvalitetnijeg obrazovnog procesa

Copy of IMG_6311

U prostorijama dječijeg vrtića „SOS Kinderdorf“ danas je za sudionike u odgojno- obrazovnom procesu održan seminar o temi „Osnove nenasilne komunikacije II-dio “, a predavač o ovoj  temi bila je Biljana Begović.

Ovo je posljednji u nizu seminara koje su organizovali Pedagoški zavod  i Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde s ciljem razmjene iskustava prosvjetnih radnika kada je riječ o primjerima dobre prakse.

Da je edukacija potrebna svima koji rade u obrazovnom procesu pokazuje velika zainteresovanost prosvjetnih radnika koji su izrazili želju da prisustvuju ovim seminarima.

Prema riječima direktorice Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dike Makote, u ovom ciklusu seminara svi sudionici u odgojno-obrazovnom procesu imali su mogućnost da kroz različite teme razmjene primjere dobre prakse koji se primjenjuju u procesu obrazovanja .

„Na ovim seminarima iskazane su želje i potrebe svih nastavnika da realizujemo ono što čujemo, a što možemo da primjenimo. U ovom ciklusu bile su zastupljene teme od same komunikacije, aktivnog slušanja, neverbalne komunikacije , primjera koji se mogu primijeniti u predškolskom i osnovnom obrazovanju kroz dramski prikaz nekih sekcija, odnosno sesija. Danas se govorilo o nenasilnim komunikacijama što je jako dobro i važno za prosvjetnog radnika. Mi ćemo i u budućnosti nastojati da realizujmo što više ovih seminara, a pružićemo i mogućnost da edukatori pozovu i svoje goste koji mogu dati primjer dobre prakse“- istaknula je direktorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota.

O značaju edukacije nastavnog osoblja govorila je jedna od učesnica svih ovih seminara Samija Rovčanin. Ona je ovom prilikom kazala da su teme bile jako zanimljive i da su svi koji se nalaze u procesu nastave imali priliku da pronađu nešto što će biti od koristi u njihovom radu. Takođe, izrazila je želju da Pedagoški zavod BPK Goražde u skladu sa svojim mogućnostima realizuje što više ovakvih seminara na koje bi bili pozvani prosvjetni radnici iz drugih kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.