• OBJAVLJENO: 31.01.2014.
Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Sastanak sa predsjednikom Uprave šahovskog kluba „Goražde“

2

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Azra Kuljuh sastala se juče sa Bajrom Obućom, predsjednikom Uprave šahovskog kluba „Goražde“. Na sastanku je   između ostalog razgovarano o inicijativi ovog kluba o Izmjenama i dopunama Zakona o sportu BiH, a time i Zakona o sportu BPK Goražde, u dijelu prepoznavanja specifičnosti pojedinih sportova u kojima se nalazi i šah kao sportska grana. Takođe, razgovarano je i o značajnim sportskim aktivnostima i djelatnostima koje je Šahovski klub „Goražde“ ostvario i realizovao u 2013.godini, te finansiranju redovnih progama ovog kluba od strane Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport u proteklom i narednom periodu .

Ovom prilikom, predsjednik Uprave Bajro Obuća iskazao je u ime Šahovskog kluba „Goražde“ zahvalnost na prijemu te izrazio zainteresovanost ovog kluba za pružanje pomoći u radu Ministarstva.

Kada je riječ o značajnim aktivnostima i djelatnostima ovog kluba u 2013.godini, on je istakao šahovske titule pristigle na adresu ovog kluba od strane Svjetske šahovske organizacije (FIDE)  koje su od posebnog značaja, ne samo za Šahovski klub „Goražde“, već i za cjelokupan sport na području našeg kantona.

Ministrica Azra Kuljuh zahvalila se Upravi Šahovskog kluba „Goražde“, na čelu sa Bajrom Obućom, na ukazanim inicijativama koje će ovo Ministarstvo uzeti u razmatranje u narednom periodu te uputila iskrene čestitke članovima ovog kluba na zaista značajnim sportskim aktivnostima i djelatnostima koje su ostvarili i realizovali u 2013.godini.

1

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.