• OBJAVLJENO: 15.02.2011.
Članovi buduće Vlade BPK-a Goražde posjetili općinu Foča-Ustikolina

Očekuje se nastavak dobre saradnje

posjeta_vlade_opcini_fu_b_-150211_3.JPG

Kandidat za Premijera BPK-a prim.dr.Emir Frašto i budući ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde posjetili su danas općinu Foča-Ustikolina. Sa načelnikom ove općine Zijadom Kunovcem i njegovim saradnicima oni su razgovarali o budućoj saradnji, kao i o projekcijama Budžeta BPK-a Goražde za 2011.godinu.

posjeta_vlade_opcini_fu_b_-150211_1.JPG

posjeta_vlade_opcini_fu_b_-150211_2.JPG

Članovi buduće Vlade BPK-a upoznati su sa razvojnim projektima općine Foča-Ustikolina usmjerenih ka stvaranju kvalitetnijeg ambijenta za življenje građana ove općine. Od Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde ova lokalna zajednica očekuje nastavak dobre saradnje, finansijsku podršku u Budžetu kantona kroz redovna sredstva u iznosu od 1.500.000 KM, te podršku ministarstava u sastavu Vlade u implementaciji mnogobrojnih projekata, a posebno onih u čijem finansiranju učestvuju domaće i međunarodne organizacije.

posjeta_vlade_opcini_fu_b_-150211_4.JPG

U sklopu posjete ovoj općini upriličen je i obilazak drvo-prerađivačke firme „Fekry“ .
Prva posjeta općini Foča-Ustikolina, kako naglašava mandatar Vlade BPK-a Goražde dr. Emir Frašto, uvod je u naredne susrete sa predstavnicima ove lokalne zajednice, na kojima će se definisati prioriteti i dalji koraci u budućoj, uspješnoj saradnji.

posjeta_vlade_opcini_fu_b_-150211_5.JPG

posjeta_vlade_opcini_fu_b_-150211_6.JPG

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.