• OBJAVLJENO: 10.02.2011.
Učenjem dove i polaganjem cvijeća obilježena 17.godišnjica pogibije Ferida Dizdarevića i njegovih 8 saboraca

Sjećanje na Ferida i njegove saborce živjeće zauvijek!

obiljezavanje_100211_b_3.jpg

Udruženje „Veterana rata, Zelenih beretki i Patriotske lige“ BPK-a Goražde, u saradnji sa Ministarstvom za boračka pitanja BPK-a, 10.februara je polaganjem cvijeća i učenjem dove za za duše rahmetlija, obilježilo je 17. godišnjicu pogibije načelnika Štaba 43.drinske udarne brigade ARBiH Ferida Dizdarevića i njegovih 8 saboraca.

obiljezavanje_100211_b_1.JPG

Cvijeće na mezarje „zlatnog ljiljana“ Ferida Dizdarevića i Salema Omerovića u Kolijevkama položili su mandatar Vlade BPK-a Goražde dr.Emir Frašto i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH prof. Mustafa Kurtović. Na mezarju Glamoč cvijeće na mezarja „zlatnim ljiljanima“ Vejsilu Hasoviću, Amiru Pašiću i Murisu Džananoviću, kao i hrabrim borcima 43.drinske udarne brigade ARBiH Sabahudinu Teroviću, Arifu Omeroviću, Nijadu Karoviću i Bajru Kostiću, položili su ministar za boračka pitanja u Vladi BPK-a Goražde Dževad Adžem i pomoćnici načelnika općine Goražde Džemail Popović i Sanid Zirak, te članovi porodica.

obiljezavanje_100211_b_2.JPG

Ovogodišnje obilježavanje pogibije rahmetli Ferida Dizdarevića i njegovih saboraca, karakteristično po velikom prisustvu saboraca i porodica rahmetlija, završeno je ručkom i druženjem za porodice i zvanice, te evociranjem uspomena na ove slavne borce 43.drinske udarne brigade ARBiH koji su primjer hrabrosti i neizmjerne požrtvovanosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.