• OBJAVLJENO: 27.03.2014.
Pripreme za 74.redovnu sjednicu Vlade BPK Goražde
Naloženo pokretanje procedure stečajnog postupka nad JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde

Copy of IMG_7579

Na današnjoj radnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde utvrdila je dnevni red sutrašnje 74.redovne sjednice.

Na ovoj sjednici Vlada je donijela i nekoliko odluka i zaključaka koji će biti verifikovani na sutrašnjoj sjednici.

Razmatrajući materijale za vanrednu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Vlada je usvojila zaključak kojim je Upravnom odboru i menadžmentu Doma za stara i iznemogla lica Goražde naložila da hitno pokrenu proceduru stečajnog postupka jer je, kako se navodi, pod prijetnjom stalnog blokiranja računa nemoguće organizovati dalje funkcionisanje ove ustanove.

Do donošenja odluke Upravnog odbora JU Dom za stara i iznemogla lica o pokretanju stečajnog postupka, Vlada će pripremiti za Skupštinu BPK prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za pokretanje stečajnog postupka nad JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde.

Takođe, pokrenuće se procedura za donošenje Odluke o osnivanju nove ustanove i istovremeno stavljanje van snage Zakona o osnivanju JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde.

U cilju zaštite korisnika smještenih u Domu za stara i iznemogla lica, Vlada je naložila Upravnom odboru i menadžmentu Doma da osiguraju pružanje neophodnih usluga korisnicima uz angažman minimalnog broja uposlenih, te zadužila Kantonalno pravobranilaštvo da u okviru svojih nadležnosti pruži pravnu pomoć Vladi u realizaciji predloženih aktivnosti i preduzme mjere zaštite imovine i opreme JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde te zaštiti prava Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kao osnivača ove javne ustanove.

Vlada je danas usvojila i Izvještaj Komisije za provođenje Konkursa za dodjelu studentskih kredita redovnim studentima dodiplomskog studija, studentima I i II ciklusa za studijsku 2013/2014. godinu te dala saglasnost ministrici za obrazovanje za potpisivanje ugovora o dodjeli kredita studentima koji su ispunili uslove.

Na Konkurs za dodjelu studentskih kredita  pristiglo je ukupno 245 prijava, od kojih je njih 191 ispunilo uslove za dodjelu. Nakon objavljivanja preliminarne liste i razmatranja 36 pristiglih žalbi, 16 žalbi studenata ocijenjeno je opravdanim, te su i oni uvršteni u konačnu listu.

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost ministrici za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice da zaključi Ugovor sa ATTP «Centroprevoz» d.o.o. Goražde za pružanje usluge prijevoza učenika povratnika na realizaciji Međurječje-Miljeno-Gornja Podkozara-Goražde za 2014.godinu.

Ovi materijali, uz ostale tačke dnevnog reda, biće verifikovani na 74.redovnoj sjednici Vlade koja je zakazana za sutra u 08,00 sati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.