• OBJAVLJENO: 31.03.2014.
Opravdani i neopravdani izostanci učenika sa nastave problem u osnovnom obrazovanju
Najavljeno poduzimanje mjera za suzbijanje ove pojave

Copy of IMG_7663

Problem povećanog broja opravdanih i neopravdanih izostanaka učenika sa redovne nastave u osnovnim školama bio je povodom današnjeg sastanka održanog u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, kojem su pored predstavnika škola prisustvovali i predstavnici JU Dom zdravlja „Isak Samokovlija“ te Centra za socijalni rad.

Na sastanku sa ministricom Azrom Kuljuh razgovarano je o mogućem pristupu rješavanja ovog pitanja kroz socijalni, zdravstveni i obrazovni sektor, kako bi se ovo pitanje posmatralo cjelovito te pronašla kompletna rješenja u najboljem interesu djece.

Dogovoreno je da se iznađe rješenje za novonastale probleme u skladu sa zakonskim mogućnostima i pozitivnom praksom nadležnih ustanova , a sve u cilju da se izostanaci učenika sa nastave svedu na najmanju moguću mjeru.

Naime, u prethodnom periodu uočeno je povećanje broja izostanaka kod određenog broja učenika, a što dovodi do narušavanja odgojno-obrazovnog pristupa i učešća učenika u školskim obavezama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.