• OBJAVLJENO: 01.04.2014.
Sastanak premijera BPK i resorne ministrice sa predstavnicima Muškog rukometnog kluba „Goražde“
Iskazana spremnost za pomoć MRK “Goražde”

Na zahtjev nekolicine članova Skupštine Muškog rukometnog kluba „Goražde“ Goražde, juče je u zgradi Vlade Bosansko – podrinjskog kantona Goražde održan sastanak sa premijerom Bosansko – podrinjskog kantona Goražde Emirom Fraštom i resornom ministricom Azrom Kuljuh, na kojem je razgovarano o aktuelnom stanju u ovom rukometnom klubu.

S ciljem uvažavanja dosadašnjeg uspjeha u takmičenju u okviru Premijer lige u BiH u rukometu na sastanku je iskazana spremnost za pomoć ovom klubu u narednom periodu od strane svih prisutnih.

Tokom sastanka definisani su neki od ključnih zaključaka za dalji rad Muškog rukometnog kluba „Goražde“ Goražde koji se odnose na slijedeće:

1. Da se od strane stručnih lica sačini presjek finansijskog stanja u Muškom rukometnom klubu „Goražde“ Goražde sa iskazanim kratkoročnim i dugoročnim obavezama i potraživanjima.

2. Da se održi Skupština Rukometnog kluba „Goražde“ Goražde koja će do kraja takmičarske sezone u okviru Premijer lige BiH ponuditi predstavnike za pomoć u radu Upravnom odboru na čelu sa direktorom firme „Beno“ doo Goražde Murisom Ražanicom.

3. Da se organizuje RTV emisija o Rukometnom klubu „Goražde „Goražde  s ciljem animiranja građana na uključenje u rad ovog kluba.

4. Da se sačini i raspiše Javni poziv za organe upravljanja u Muškom rukometnom klubu „Goražde“ Goražde.

5. Da se pristupi razgovorima sa igračima i stručnim licima u cilju postizanja što boljeg takmičarskog rezultata do kraja tekuće sezone u okviru Premijer lige Bosansko – podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.