• OBJAVLJENO: 12.03.2011.
Razgovori kantonalnih zvaničnika o Nacrtu Budžeta BPK-a Goražde
Održan sastanak sa načelnicima općina i njihovim saradnicima za budžet

O Nacrtu Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2011.godinu razgovarano je u subotu, 12.03.2011.godine, na sastanku premijera BPK-a i ministra finansija sa načelnicima općina Goražde, Foča-Ustikolina i Pale-Prača i njihovim saradnicima za budžet.

Tom prilikom, Općina Pale-Prača tražila je podršku za zbrinjavanje socijalno-ugroženog stanovništva i učešće u projektima lokalne uprave.
Općina Foča-Ustikolina, takođe je tražila podršku za projekte i već ranije stvorene obaveze, podršku u rješavanju komunalnih problema, te izgradnji stambeno-poslovne zgrade.

Općina Goražde od Vlade BPK-a očekuje učešće u zajedničkim ulaganjima, mogućnost emitovanja obveznica za podršku projektima, kao i učešće u zajedničkim projektima: infrastrukturnim projektima, izgradnji regionalne deponije za odlaganje otpada, rješavanju sekundarne vodovodne mreže, izgradnji kolektora itd.
Predstavnici općina u sastavu Kantona, ovom prilikom, podržali su Vladu Bosansko-podrinjskog kantona u mjerama zapošljavanja i štednje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.