• OBJAVLJENO: 15.03.2011.
Posjeta direktora iranske humanitarne organizacije BIRDS
Dogovoren protokol posjete iranskog ambasadora BPK Goražde

Direktor iranske humanitarne organizacije BIRDS Muhammed Džarjani (Mohammad Jaryani) sastao se danas sa premijerom i ministrima u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Tom prilikom, razmatran je protokol posjete ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, koja je zakazana za petak, 18.marta 2011., a čiji je domaćin Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Kako je danas najavljeno, nakon sastanka sa kantonalnim zvaničnicima, u zgradi Vlade BPK-a Goražde iranski ambasador potpisaće protokol o saradnji sa općinama Goražde i Foča-Ustikolina. Riječ je o podršci plasteničkoj proizvodnji stanovništvu ovih općina koje je nastradalo u poplavama i pomoći u sanaciji vodovodne mreže u Ustikolini, u ukupnoj vrijednosti od 100.000 KM.

Pored zvaničnog upoznavanja s novim sastavom Vlade, direktor iranske humanitarne organizacije BIRDS Muhammed Džarjani danas je ukratko predstavio i aktivnosti humanitarne organizacije na čijem je čelu, koja je na prostoru BiH prisutna 14 godina, kroz podršku povratnicima, izbjeglim i raseljenim licima, najvećim dijelom na području Jugoistočne Bosne.

U goraždanskom edukativnom centru BIRDS je aktivan više od 8 godina, a pored edukacije, ova humanitarna organizacija pomaže poljoprivredu.

Sastanku kod premijera BPK-a Goražde Emira Frašta prisustvovali su ministri za socijalnu politiku, privredu i boračka pitanja Delila Klovo, Demir Imamović i Dževad Adžem, te direktorica kantonalne Službe za zapošljavanje Nafija Hodo i sekretar Vlade BPK-a Emir Sijerčić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.