• OBJAVLJENO: 22.03.2011.
Javne rasprave o nacrtu Zakona o sportu
Uspješna javna rasprava u općini Foča-Ustikolina

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko – podrinjskog kantona Goražde, u saradnji sa Ustavnom i zakonodavno – pravnom komisijom i Komisijom za obrazovanje, kulturu, informisanje i sport Skupštine Bosansko – podrinjskog kantona Goražde, organizovalo je 22.03.2011. godine, u općini Foča-Ustikolina, javnu raspravu o nacrtu Zakona o sportu Bosansko – podrinjskog kantona Goražde.

U punoj sali Općine Foča-Ustikolina ovoj javnoj raspravi su, pored predstavnika Ministarstva za obrazovanja i resorne ministrice Alme Delizaimović, te načelnika općine i njegovih saradnika, prisustvovali predstavnici Nogometnog kluba “Kolina” iz Ustikoline i Saveza izviđača Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na raspravi je izneseno niz prijedloga, od kojih ističemo inicijative o organizaciji općinskih sportskih saveza i uključivanju izviđača u pomenuti zakon. Diskutovano je i o imenovanju Vijeća za sport, formulaciji “masovni, kvalitetni i vrhunski sport”, prijelaznim rješenjima za donošenje zakona, kao i o razvoju sporta na području Kantona.

 

Slijedeća javna rasprava o nacrtu Zakona o sportu BPK-a Goražde održaće se 23.03.2011.godine, u općini Pale-Prača.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.