• OBJAVLJENO: 29.04.2014.
Ponovni razgovori o inicijativi za otvaranje Tehničkog instituta

IMG_8330

Tročlana delegacija predvođena doajenom bh. diplomatije i bivšim ambasadorom BiH u Libiji prof.dr. Ferhatom Šetom, u kojoj su bili i prof.dr. emeritus Munir Jahić, te pokretač inicijative za osnivanje ICPE-a (Instituta za ekonomsku diplomatiju nesvrstanih zemalja za područje Balkana i Sjeverne Afrike) Igor Ferjan, posjetila je danas Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Na sastanku kod premijera BPK-a Goražde Emira Frašta razgovarano je o inicijativi za otvaranje Tehničkog instituta u ovom Kantonu koji bi se, između ostalog,  bavio poslovima certificiranja, atestiranja i laboratorijskog ispitivanja, sa posebnim osvrtom na razvoj resursa u Bosanskopodrinjskom kantonu, a čije osnivanje bi prethodilo osnivanju Tehničkog univerziteta.

Razgovarano je i o mogućnostima ostvarivanja saradnje sa privredom BPK-a, a članovi delegacije upoznali su premijera i sa skorim otvaranjem Ureda ekonomske diplomatije u Sarajevu i konferencijom koja će ovim povodom, u periodu od 2-3. juna 2014. godine, biti održana u Sarajevu.

IMG_8326

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.