• OBJAVLJENO: 27.05.2014.
Privredna komora BPK-a i Institut za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH
Dvodnevna edukacija u oblasti upravljanja ljudskim resursima

Copy of IMG_9102

Privredna komora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u saradnji sa Institutom za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH, danas i sutra organizuje seminar o temi primjene radnog prava u menadžmentu ljudskih resursa.

Seminar je namijenjen menadžerima i licima koja se bave upravljanjem ljudskim resursima, s ciljem da im omogući da unaprijede postojeća i steknu nova znanja u ovoj oblasti.

Vanjskotrgovinska komora BiH i ranije je bila partner kantonalnoj Privrednoj komori u organizaciji sličnih seminara.

– Mi smo i ranije organizirali edukacije iz oblasti radnog prava, arbitražnog rješavanja sudskih sporova ekonomske diplomatije, lobiranja i sl. koji pomažu privrednim subjektima u osvajanju tržišta i kako bi oni svoje proizvode mogli plasirati na probirljiva tržiša EU, uz poštivanje važećih direktiva i primjenu odgovarajućih standarda– kazao je  direktor Instituta za edukaciju Vanjskotrgovinske komore prof.dr. Duljko Hasić.

Današnji seminar, čijem uvodnom dijelu je prisustvovao i premijer BPK-a Emir Frašto, dio je programskih aktivnosti Privredne komore BPK-a Goražde u ovoj godini.

– Seminarom organizovanim u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom i pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrta i poduzetništva, nastavljamo sa aktivnostima organizacije seminara koji su potrebni privredi Bosanskopodrinjskog kantona. Očekujemo da će ovaj dvodnevni seminar doprinjeti privrednom razvoju BPK-a Goražde, a mi ćemo i u narednom periodu u skladu sa potrebama privrednih društava organizovati nove seminare – istakao je predsjednik Privredne komore Dževad Terović.

Predavač na sminaru bio je profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu doc.dr. Vedad Siljadžić.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.